Search
Close this search box.

Docking station skærm

Dell P2720DC - LED-skærm - 27"

Samsung 34"" C34J791T Curved

LG UltraGear 27GL850-B - LED-skærm

Dell UltraSharp U2721DE - LED-skærm

Skærm til dockingstation

Vælg den rigtige skærm til din docking station

Det er faktisk ikke nemt at vælge den rigtige skærm til ens dockingstation. Der er rigtig mange begreber, man skal have styr på, og skærmen skal helst spille sammen med alt andet udstyr. Vi har derfor lavet en skærm-guide til dockingstations.

Vi håber, at denne guide hjælper dig på vej til at vælge en passende skærm. Både i størrelse og funktionalitet. Vi kigger på opdateringsfrekvens (Hertz), opløsning (resolution), størrelsen og responstiden. Som altid, så henviser vi kun til danske webshops, der har 14 dages returret og god service.

Hvis du ikke allerede har fået købt dig en dockingstation, kan du læse vores dockingstation guide her.

Den bedste skærm til brug sammen med docking station

Kort sagt: En skærm mellem 20 og 24 tommer, hvis det er en normal skærm (ikke kurvet) med en opdateringsfrekvens på minimum 60 Hz.

Disse faktorer skal man overveje, når man køber en computerskærm:

  • LED eller LCD?
  • Opløsning
  • Flad eller kurvet
  • Opdateringsfrekvens (Hertz)
  • Responstid
  • Normal 16:9 eller ultra-wide?
  • Paneltype

Opdateringsfrekvens (Hz)

Det er et meget vigtigt punkt, hvor mange Hertz (Hz) din computerskærm skal have. Hertz beskriver, hvor mange gange din computerskærm opdaterer i sekundet. Hvis du har en skærm med 60 Hz, vil den så opdatere 60 gange i sekundet. Hvis du har en skærm med 120 Hz, vil den opdatere 120 gange i sekundet.

Det er vigtigt ikke at forveksle opdateringsfrekvens (Hz) med responstid (ms).

30 Hz: Hvis du har prøvet at bruge en computerskærm, hvor du kan se, hvor musen tidligere har været, så har det sandsynligvis været en 30 Hz skærm. Denne opdateringsfrekvens anbefales overhovedet ikke, da denne er for langsom.

60 Hz: Denne opdateringsfrekvens er efterhånden standard, og det er det mindste, man skal gå efter. Har man en computerskærm med 60 Hz, vil man ikke kunne føle, at den er for langsom (med mindre man er vant til en hurtigere opdateringsfrekvens). Hvis du bare skal have en almindelig computerskærm, så er 60 Hz det perfekte valg.

120 Hz: Man ser oftest denne frekvens på gamerskærme. Nu tænker du sikkert, at man ikke kan game på en bærbar med en dockingstation, men det passer ikke helt. Bærbare computere har også indbyggede grafikkort, og en dockingstation er en nem måde at tilkoble flere skærme på. Rådet er derfor, at hvis du skal game på din bærbare, så vælg en skærm med 120 Hz eller derover. Bemærk, at du bør have en kraftig computer med et godt grafikkort for at få fordele ud af at have en 120 Hz skærm.

144 Hz: Denne opdateringsfrekvens er til gameren, der vil have det bedste.

Hvis du er i tvivl om, hvor mange Hertz din nuværende skærm kører med, så kan du tjekke det i indstillingerne eller online her.