Search
Close this search box.

Computer til dockingstation

Vi hjælper dig med at finde en bedste computer til en dockingstation. Det kan være en jungle at navigere rundt i, hvilke computere, der er bedst at anvende sammen med en dockingstation. Vi har samlet en liste over computere, der fungerer meget godt sammen med populære dockingstations. Disse computere kan du købe i Danmark, og vi vil give et link til mindst én dansk forhandler for hver computer på denne liste.

De fleste computere på denne liste er 13 til 14 tommer, fordi vi mener, at computere i denne størrelse er de bedste til en dockingstation. Grunden til dette er, at som bærbar computer skal den være meget fleksibel uden at være hverken for lille (13 eller derunder) eller for stor (15 eller derover). Det perfekte punkt mellem disse to skærmstørrelser er Lenovos computere med en skærmstørrelse på 14 tommer. Her er der mest computerkraft i en så lille computer som overhovedet muligt.

Lenovo ThinkPad T14s Gen 1

Lenovo ThinkPad T495 20NK

Dell XPS 15 7590 - Core i7 9750H

Apple MacBook Air with Retina display

Lenovo ThinkPad T14s (🥇 dockingstation computer 2021)

Denne serie er Lenovos nyeste ThinkPad serie, hvor de også er begyndt at anvende AMD’s processorer. Tidligere brugte Lenovo kun Intel processorer i deres ThinkPad serie. Computeren er relativ tynd og har en stor ydeevne. Den fås i mange konfigurationer, men fælles for dem alle er, at du ikke vælger forkert ved at vælge denne model.

Dell XPS 13

Denne model er en meget lækker model med mange funktioner – kvaliteten er på niveau med det legendariske Lenovo. Denne bærbare ses typisk i en konfiguration med en nyeste generations processor end end ThinkPad T490 og ThinkPad T490s. Ønsker du derfor et meget godt alternativ til Lenovo, så er Dell den perfekte kandidat!

Lenovo ThinkPad T490

Efterfølgeren til Lenovo ThinkPad T480, som var meget populær. Denne model kom før Lenovo ThinkPad T14 og er stadigvæk en meget relevant model. Fordelen ved at købe denne model er, at du ofte vil kunne score et meget godt tilbud, fordi det ikke er den nyeste. Du vil dog stadigvæk på nogenlunde samme ydeevne som den nyere model. Den største forskel er nok, at du ikke har mulighed for en AMD processor, men det er i de fleste tilfælde ikke det afgørende.

Lenovo ThinkPad T490s

Denne model kom efter T490 og før T14. S’et står for slim, og det er egentlig bare en Lenovo ThinkPad T490 i en tyndere version og typisk med lavere ydeevne grundet dens tykkelse. Jo tyndere en computer er, jo mindre plads er der til køling. Derfor ser man typisk T490s med en Intel i5-processor – hvorimod T490 ofte ses med en Intel i7-processor. Står valget derfor mellem i5 eller i7, så står valget egentlig mellem T490s og T490. Det er typisk nemmere at score en god deal på en T490 end en T490s.

Thinkpad T14 computer
Lenovo ThinkPad T14

Skal det være en i5 eller i7 computer til en dockingstation?

Vi har tidligere været inde på, hvad du potentielt skal kigge efter, når du handler efter en computer til en dockingstation. Noget mange spørger om, er hvorvidt de skal vælge en i5 eller i7 processor fra Intel. Dette kigger vi nærmere på i dette afsnit.

Den meget simple tommelfingerregel (meget forsimplet): Hvis du vil have en computer, der larmer mindre og bliver mindre varm, så vælg en i5 over en i7. Hvis du vil have en computer, der har bedre ydeevne, så vælg en i7 over en i5. Dette er meget simplificeret. De computere vi henviser til på siden er alle forholdsvist stille, så du kan roligt vælge en i7. Hvis du vil vide mere om i5 vs. i7, så har Quora en god debat.

Når du har valgt den perfekte dockingstation computer til dit formål, kan du med fordel tjekke vores guide til dockingstations ud her